zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

OLEJ ABISYŃSKI z PIPETĄ intensywne nawilżanie

10,89 zł
Brutto

OLEJ ABISYŃSKI TŁOCZONY na ZIMNO 30ml

Dzięki zawartości dużej ilości kwasu erukowego (ponad 50%) , chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach (opalanie, SOLARIUM !!!). Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki (nawet przy skórze bardzo suchej), łatwo wnika w głębsze warstwy skóry, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i zapewnia intensywne nawilżenie.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ ABISYŃSKI TŁOCZONY NA ZIMNO 30ml w BUTELCE z PIPETĄ

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka abisyńskiego zwanego też kapustą abisyńską (Crambe hispanica).

Roślina ta naturalnie występuje w Afryce Północnej,a uprawiana jest również wielu krajach basenu Morza Śródziemnego . Olej abisyński zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), właśnie obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie. 

Działanie

Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki (nawet przy skórze bardzo suchej), łatwo wnika w głębsze warstwy skóry, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i zapewnia intensywne nawilżenie. Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej.Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach (SOLARIUM !!!). Dzięki zawartości dużej ilości kwasu erukowego (ponad 50%) , chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu.

W kosmetyce stosowany bardzo często, jako składnik kremów nawilżających, pomadek (pozostawia przyjemne uczucie nawilżenia na ustach) i w kosmetykach kolorowych (rewelacyjnie rozprowadza pigmenty). Olej szybko penetruje skórę nie zatykając porów. Może być stosowany jako zamiennik kremu – należy nanieść kilka kropli bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub odrobiną kwasu hialuronowego w żelu – dodatkowo nawilży to skórę i spowoduj, że stanie się aksamitnie gładka.

Stosowany bezpośrednio na włosy (bądź jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów) nadaje/przywraca włosom naturalny połysk, pozostawia włosy miękkie i elastyczne.

Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Możemy go też stosować jako dodatek do kosmetyków (w kremach do 4 %, produkty do mycia do 2%, pomadki do 10%, kosmetyka kolorowa do 1,5 %).

Na włosy można go stosować jako baza do zabiegu "olejowania" (tak na suche jak i mokre włosy , byleby nie przesadzić z ilością), lub jako dodatek do odżywek (do 2 %).

Informacje chemiczne

Olej organiczny o kolorze słomkowym i gęstości 0,8g/ml. Olej ma właściwości antyoksydacyjne.

Informacje o pochodzeniu i przechowywaniu

Surowiec pochodzi z Maroka, konfekcjonowany jest w UK/PL.

Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne !!!

Metryka produktu:

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) :  Olej Abisyński (Abyssinian Oil, CP)

Olej tłoczony na zimno

INCL : Crambe Abyssinica Seed Oil

Numer CAS 68956-68-3

Numer EINECS 273-313-5

ESENT
5902574359889

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.