zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Dzikiej Róży ELIKSIR MŁODOŚCI 20ml Nierafinowany

11,99 zł
Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Nasion Dzikiej Róży 20ml nierafinowany

Olej z nasion Dzikiej Róży , pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion ROSA CANINA, olej NIERAFINOWANY, surowiec na olej pochodzi z Bułgarii, produkt certyfikowany w Niemczech (KIWA).

Olej o czerwonym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu (NIE PACHNIE RÓŻĄ !).

Działanie:

Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, naturalnej witaminy E oraz naturalnych karotenoidów, pobudza skórę do produkcji kolagenu, przyspiesza procesy regeneracyjne (rozstępy!!!, blizny), lekko napina skórę i jest naturalnym antyoksydantem.

Reguluje wydzielanie sebum, poprawia koloryt skóry i dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy.

Dzięki bogactwu witaminy C olej z dzikiej róży ma zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych i z tego względu jest wspaniałym olejem do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień. Polecany dla skóry wrażliwej, ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

Stosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%.

Olej polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, wystawionej na działanie niekorzystnych warunków środowiskowych (klimatyzacja, solarium). Może być stosowany na popękane pięty - regeneruje i wygładza skórę.

Produkt stosujemy  jako składnik dla kosmetyków o działaniu regenerującym czy anti-age.

Olejek stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z Dziekiej Róży/Olej z nasion dzikiej Róży  / Rosehip Seed Oil  CP

INCL : ROSA CANINA SEED OIL

Numer CAS : 84696-47-9 / 84603-93-0

Numer EINECS : 283-652-0

ESENT
5902574357144

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.