zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

ES Olej MACADAMIA 100ml Kosmetyczny NATURALNY

12,98 zł

(12,98 zł szt.)

Brutto
  • Doskonale zmiękcza i wygładza naskórek.
  • Świetnie  łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry.
  • Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka wysyłka

 

14 dni na odstąpienie od umowy

 

Sprawdzone produkty

 

Certyfikat SSL

Olej Makadamia 100ml ESENT

Jasnożółty olej otrzymywany z tłoczenia orzeszków makadamii (Macadamia integrifolia).

Całkowicie naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco,  poprawia wygląd skóry (zwłaszcza dojrzałej). Ma  właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek . Zawarte w nim kwasy (olejowe i palmitynowe) to naturalne składniki ludzkiej skóry, w związku z tym olej jest doskonale wchłaniany.

  • Doskonale zmiękcza i wygładza naskórek.
  • Świetnie  łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry.
  • Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.

Jest częstym składnikiem kremów, balsamów, kosmetyków antycellulitowych ( w połączeniu z olejem cynamonowym ). Można go też stosować jako olej do masażu.

Sposób użycia

  • Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. 
  • Jest znakomitym rozpuszczalnikiem dla innych składników aktywnych (np. oleju cynamonowego). Świetnie sprawdza się jako składnik / baza formuł do profilaktyki antyrozstępowej, nawilżających i ujędrniających.
  • Można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów itp.

 Informacje chemiczne

 Zawiera 57% kwasu olejowego , 25% kwasu palmitynowego, kwasów tłuszczowych omega 3/6/9, bogaty w witaminy A,B,E, oraz składniki mineralne i lecytynę.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Olej badany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

Metryka produktu:

Surowiec dla przemysłu  (Raw Material) : Olej Makadamia (Macadamia Oil)

Olej RAFINOWANY.

INCL : Macadamia Ternifolia Seed Oil

Numer CAS 128497-20-1& 129811-19-4

ESENT
5902574357106

Specyficzne kody

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.