zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Awokado 100 ml NIERAFINOWANY regeneracja

14,99 zł
Brutto

Silnie nawilża , pobudza zdolności regeneracyjne skóry. Jako silny antyoksydant chroni skórę przed wpływem czynników zewnętrznych. Dzięki wysokiemu stężeniu witamin A,D,E,B, lecytyny i fitosteroli roślinnych, przyspiesza procesy regeneracyjne w tkance łącznej, przyspiesza gojenie ran, oparzeń.

Polecany jest przy pielęgnacji skóry suchej,dojrzałej z uszkodzeniami „mechanicznymi”. Przy skórze mocno dojrzałej zmniejsza tzw „plamy starcze”.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Awokado 100 ml zimnotłoczony NIERAFINOWANY  

Olej z awokado, naturalny tłoczony na zimno, kosmetyczny, pozyskiwany z dojrzałych owoców drzewa (Persea Gratissima). Olej ma szerokie zastosowanie kosmetyczne, przede wszystkim dzięki właściwościom regeneracyjnym, antyoksydacyjnym i nawilżającym. Jest olejem odpowiednim do wszystkich rodzajów skóry. Sprzedajemy olej organiczny, tłoczony na zimno, o silnym charakterystycznym zapachu (nie pachnie owocem awokado!!!)

Działanie:

Olej jest łatwo wchłaniany i przyswajany przez skórę, swobodnie przenika przez naskórek i penetruje jej głębsze warstwy.

Silnie nawilża , pobudza zdolności regeneracyjne skóry. Jako silny antyoksydant chroni skórę przed wpływem czynników zewnętrznych. Dzięki wysokiemu stężeniu witamin A,D,E,B, lecytyny i fitosteroli roślinnych, przyspiesza procesy regeneracyjne w tkance łącznej, przyspiesza gojenie ran, oparzeń.

Polecany jest przy pielęgnacji skóry suchej,dojrzałej z uszkodzeniami „mechanicznymi”. Przy skórze mocno dojrzałej zmniejsza tzw „plamy starcze”.

Stosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Jest często stosowany jako składnik kosmetyków do mycia i pielęgnacji skóry i włosów.

Często spotykany w preparatach chroniących przed promieniowaniem UV (ma naturalny faktor 4)

Dzięki wysokiej zawartości witamin świetnie sprawdza się w roli  bazy olejowej do masażu.

Informacje chemiczne:

Zielonkawy, mętny i gęsty olej, na dole opakowania może się tworzyć zawiesina. W niskich temperaturach może twardnieć.

Zawiera w składzie kwasy : oleinowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy, linolenowy,

Ponadto ma wysokie stężenie lecytyny, fitosteroli, oraz witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Informacje o pochodzeniu:

Olej wyprodukowany w Meksyku, tłoczony na zimno. Nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

ESENT
5902574355508

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.