zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej JOJOBA NIERAFINOWANY na ZMARSZCZKI

6,99 zł

(6,99 zł szt.)

Brutto

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ JOJOBA TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY 20ml 

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F.

  • Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny, przez skórę. 
  • Ze względu na jego właściwości olej jojoba poleca się zarówno osobom, które mają cerę tłustą, jak i suchą czy mieszaną. 
  • Zaletą oleju jest to, że nie jełczeje, dzięki czemu zachowuje użyteczność nawet przez długie lata.
  • Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu.
  • Przywraca prawidłowe funkcjonowanie suchej, odwodnionej i dojrzałej skórze.
  • Olej nie zawiera żadnych konserwantów ani innych dodatków!

Olej Jojoba:

  • odżywia,
  • zmiękcza,
  • nawilża i natłuszcza skórę,
  • zmiękcza i wygładza skórę redukując poprzeczne cienkie zmarszczki,
  • włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Sposób użycia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów (home made).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.

ESENT
5902574355201

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.