zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olejek z Miodli Indyjskiej (Neem) tłoczony na zimno 100 ml

13,99 zł

(13,99 zł szt.)

Brutto

Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. 

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olejek z Miodli Indyjskiej (Neem) tłoczony na zimno 100 ml

W Ajurwedzie olej z miodli, ze względu na swoje liczne właściwości, jest nazywany sarva nivarini, co oznacza "lekarstwo na wszystkie choroby".

Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Dodaje się go także do środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej, a także do preparatów do pielęgnacji paznokci i włosów. Olej neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest do smarowania miejsc po ukąszeniu owadów. Ze względu na działanie uspokajające, poleca się dodawanie go do kąpieli.

Olejek przeznaczony jest do stosowania na skórę i na włosy.

Olej neem zawiera 53,4% kwasu oleinowego, 25,1% kwasu palmitynowego, 15,5% kwasu linolowego, 4,5% kwasu stearynowego, 1% kwasu linolenowego.

Zastosowanie w kosmetykach:

do 100%

Bezpieczeństwo: 

Preparatu nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka oraz kobiet w ciąży.

Wyłącznie do użytku zewnętrznego.

Skład: 

oil of neem 

Termin przydatności : 2 lata od daty produkcji podanej na opakowaniu

Waga: 100ml

Wyprodukowano w Indiach.

8906103470271-INDIE

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.