zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Ziaren ZIELONEJ KAWY NIERAFINOWANY 20ml

14,89 zł

(14,89 zł szt.)

Brutto
  • Olej z Ziaren Zielonej Kawy znakomicie zatrzymuje wilgoć w skórze,
  • poprawia nawilżenie skóry (kilkakrotnie silniej niż Olej Jojoba),
  • ma działanie zmiękczające i wygładzające.
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Ziaren ZIELONEJ KAWY NIERAFINOWANY 20 ml

Od kilku lat rośnie w kosmetyce popularność świeżych, niedojrzałych, zielonych owoców kawy, zawierających antyoksydanty chroniące materiał genetyczny komórek skóry, oraz wiele innych substancji regenerujących i nawilżających skórę.

Olej pozyskiwany jest procesie tłoczenia na zimno świeżych, niedojrzałych ziaren z drzewa kawowego (Coffea Arabica). Ma kolor żółty, z charakterystycznym zapachem (nie jest to zapach ziaren palonej kawy!).

Działanie

  • Olej z Ziaren Zielonej Kawy znakomicie zatrzymuje wilgoć w skórze,
  • poprawia nawilżenie skóry (kilkakrotnie silniej niż Olej Jojoba),
  • ma działanie zmiękczające i wygładzające.

Dzieje się tak ze względu na wyjątkowo wysoką zawartość naturalnych fitosteroli (działanie przeciwzmarszczkowe) i kwasów tłuszczowych.

Olej reguluje działanie gruczołów łojowych, zapobiegając nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry.

Sterole zawarte w oleju mają cenne właściwości:

  • wzmacniają barierę naskórkową,
  • zapobiegają utracie wody ze skóry,
  • działają przeciwzapalnie,
  • przeciwalergicznie,
  • pobudzają regenerację i gojenie naskórka
  • oraz system immunologiczny skóry.

Dzięki obecności naturalnej witaminy E i kwasu chlorogenowego, olej zapobiega fotostarzeniu się skóry i skutecznie zwalcza wolne rodniki , a zawarty w nim kwas linolowy zmniejsza przebarwienia skórne i łagodzi skutki oparzeń słonecznych.

Zastosowanie i zalety:

Olej szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu.

Ze względu na wysoką zawartość składników aktywnych… a także i cenę, możemy go śmiało dodawać do innych olei, bądź wzbogacać nim gotowe kosmetyki (np. kremy), zalecane stężenie to 15-100 %.

Olej z Ziaren Zielonej Kawy może być stosowany dla każdej cery, jednak pełnię swych właściwości pokaże przy skórze suchej bądź tłustej i trądzikowej, ze skłonnościami do podrażnień.

Metryka produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material) :OLEJ Z ZIELONEJ KAWY , TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY

(Coffee Green Oil Cold Pressed)

INCL : Coffea Arabica Seed Oil 

Numer CAS 84650-00-0

Metoda produkcji : mechaniczne tłoczenie na zimno.

ESENT
5902574356222

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.