zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Ogórecznika 20ml Zmarszczki Odmłodzenie skóry

7,39 zł

(7,39 zł szt.)

Brutto

Regeneruję, uelastycznia skórę i łagodzi swędzenia. Działa ODMŁADZAJĄCO, wygładza ZMARSZCZKI, pomaga w walce z TRĄDZIKIEM.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Ogórecznika (Borage Oil, CP)

Olej z ogórecznika , pozyskiwany jest z nasion rośliny o tej samej nazwie (Borago officinalis), rosnącej naturalnie w basenie Morza Śródziemnego. Działa regenerująco i ODMŁADZAJĄCO, wygładza ZMARSZCZKI, pomaga w walce z TRĄDZIKIEM.

Działanie

  • Olej ma działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i rewitalizujące.
  • Polecany jest do skóry bardzo suchej, zniszczonej, dojrzałej i łuszczącej się.
  • Regulując wilgotność skóry, działa regenerująco i ODMŁADZAJĄCO, zmniejsza widoczne ZMARSZCZKI.

Brak w skórze kwasu gamma-linolenowego, powoduje , że skóra jest zwiotczała, sucha, pojawiają się zmarszczki i przebarwienia, olej z ogórecznika uzupełnia braki tegoż kwasu w skórze i  tym niekorzystnym zmianom.

  • Unikalną właściwością oleju , jest łagodzenie SWĘDZEŃ.
  • Olej zawiera sporą ilość kwasów organicznych, stad tez może lekko podrażniać skórę, zwłaszcza ta bardzo wrażliwą.

Zastosowanie:

  • Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.
  • W przypadku cery bardzo wrażliwej, konieczne rozcieńczenie go w innym oleju (makadamia, słodkie migdały, jojoba).
  • Olejem można również wzbogać gotowe kremy, serum, czy inne formulacje o działaniu przeciwzmarszczkowym i regenerującym.

Skład chemiczny:

Olej jest cennym źródłem kwasu gamma-linolenowego (zawiera go najwięcej spośród znanych roślin oleistych). Ponadto zawiera znaczne ilości kwasu palmitynowego. stearynowego, oleinowego, linolowego i eruekowego .

Pochodzenie:

Olej wyprodukowano z surowca pochodzącego z Hiszpanii, konfekcjonowany w UK/Polska.

Olej jest słabo odporny na wyższe temperatury, stąd zaleca się przechowywanie go lodówce.

Metryka produktu :

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej z Ogórecznika ( Borage Oil, CP)

Olej tłoczony na zimno

INCL :  Borago Officinalis Seed Oil

Numer CAS 225234-12-8

Numer EINECS N/d

ESENT
5902574356284

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.