zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

KOENZYM Q10 w Oleju Macadamia ELIKSIR MŁODOŚCI 20ml

18,99 zł

(18,99 zł szt.)

Brutto

Koenzym Q10 (ubichinon) w dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry.

Koenzym Q10 stosowany zewnętrznie dociera do głębszych warstw skóry i wykazuje następujące właściwości kosmetyczne:

  • chroni przed rozpadem kolagenu i elastyny, które budują strukturę podporową skóry,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • działa przeciwzmarszczkowo,
  • poprawia elastyczność i jędrność skóry,
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

KOENZYM Q10 W ROZTWORZE W OLEJU MAKADAMIA 20ml

Koenzym Q10 (ubichinon) to związek chemiczny będący naturalnym składnikiem komórek człowieka i słusznie nazywany „eliksirem młodości”.

Opowiada za wiele procesów energetycznych, jak również za tempo podziału komórek. W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry.

Skutki niedoboru Koenzymu Q10

Stres, nadmierna aktywność fizyczna, starzenie się organizmu i przewlekłe procesy chorobowe przyczyniają się do spadku ilości koenzymu Q10 w organizmie, a niedobory mogą skutkować:

  • zaburzeniami w funkcjonowaniu układu immunologicznego,
  • przewlekłym zmęczeniem, osłabieniem,
  • spowolnieniem regeneracji komórkowej i przedwczesnym starzeniem się skóry,
  • utratą kwasu hialuronowego, który odpowiada za właściwe nawilżenie i napięcie skóry.

Efekty stosowania

Koenzym Q10 stosowany zewnętrznie dociera do głębszych warstw skóry i wykazuje następujące właściwości kosmetyczne:

  • chroni przed rozpadem kolagenu i elastyny, które budują strukturę podporową skóry,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • działa przeciwzmarszczkowo,
  • poprawia elastyczność i jędrność skóry,
  • poprawia koloryt skóry (efekt natychmiastowego rozjaśnienia),
  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników,
  • chroni skórę przed działaniem promieniowania UV,
  • łagodzi mikro urazy i zaczerwienienia.

Wskazania i stosowanie

Koenzym jest doskonałym środkiem pielęgnującym dla każdego rodzaju cery, zwłaszcza cery dojrzałej, suchej, zmęczonej, osłabionej chorobami i stresem.

Zalecane stężenie koenzymu Q10 w kosmetykach nie powinno przekraczać jednego procenta. Sprzedawany przez nas koenzym Q10 ma postać roztworu kosmetycznego w znakomitej jakości oleju z orzechów makadamii. Forma roztworu ułatwia wprowadzenie koenzymu do formuł kosmetycznych w fazie olejowej, bądź mieszanie z innymi olejami kosmetycznymi.

Koenzym Q10 można stosować jako dodatek do kremów i masek (np. do maski ze spiruliny).

Informacje chemiczne

Roztwór koenzymu Q10 w oleju z orzechów makadamii, o stężeniu 1% (maksymalne stężenie stosowane w kosmetyce).

INCI:

Ubiquinone, Macadamia Seed Oil

Pochodzenie

Preparat wyprodukowany w Wielkiej Brytanii

Numer CAS 303-98-0, 128497-20-1& 129811-19-4

ESENT
5902574355324

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.