zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

OLEJ BURITI 20ml NIERAFINOWANY Opalanie

13,99 zł
Brutto

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem , beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV (naturalny filtr). Utrwala letnią opaleniznę i delikatnie koloryzuje skórę.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ BURITI 20ml NIERAFINOWANY

Olej Buriti, pozyskiwany z pochodzącej z Amazonii , Palmy Winnej (Mauritia flexuosa- znanej też pod nazwą Aguaje. Rdzenni mieszkańcy Amazonii nazywają tę palmę “Drzewem Życia”. Dzięki swojemu bogatemu składowi i odżywczemu działaniu na skórę, olej buriti staje się coraz popularniejszy w przemyśle kosmetycznym. 

Wśród innych olei wyróżnia się unikalnym składem (bardzo wysoka zawartość beta-karotenu i kwasu oleinowego), oraz charakterystycznym czerwonawym kolorem i stosunkowa mocnym zapachem.

Działanie:

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E jest świetnym przeciwutleniaczem , beta karoten nadaje mu właściwości naturalnego bronzera, chroniąc jednocześnie skórę przed nadmiarem promieni UV (naturalny filtr). Utrwala letnią opaleniznę i delikatnie koloryzuje skórę. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.

Dzięki dużej zawartości beta-karotenu oraz niewielkiej ilości witamin C i E jest świetnym przeciwutleniaczem i pielęgnuje skórę, wspierając odnowę jej komórek. Tokofenol i witamina A przyczyniają się do nawilżania skóry, koją niewielkie podrażnienia oraz zapobiegają oksydacji. Wysoka zawartość kwasu oleinowego w olejku buriti zapewnia silne nawilżenie, nawet w przypadku suchej, szorstkiej skóry. Posiada właściwości harmonizujące skórę, reguluje wydzielanie sebum. Ponadto rozświetla cerę, a regularnie stosowany redukuje drobne zmarszczki.

Podsumowując stosując Olej Buriti:

- zwiększamy elastyczność skóry

- zwalczamy szkodliwe działanie wolnych rodników

- zapewniamy jej ochronę przed nadmiarem promieni UV, a gdy dojdzie do poparzenia łagodzimy jego skutki.

- poprawiamy kolory skóry

- nawilżamy i odżywiamy skórę.

Stosowanie:

Olej Buriti, możemy stosować jako składnik  dodatek) do kremów i emulsji do pielęgnacji skóry (dodajemy w fazie C).

Sprawdzi się przede wszystkim przy formułach kosmetycznych, o działaniu koloryzującym i regenerującym.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Świetnie sprawdzi się jako składnik balsamu regenerującego lub balsamu po opalaniu.

Informacje chemiczne:

W składzie oleju, znajdziemy do 80% kwasu oleinowego, 15% kwasu palmitynowego i ok. 1% kwasu lonolowego i linolenowego oraz beta-karoten. 

Indeks zmydlania dla tego oleju to 176 mg KOH/g.

Informacje o pochodzeniu:

Olej importowany z Bazyli, konfekcjonowany w wielkiej Brytanii.

Zalecenia co do przechowywania:

Chronić przed bezpośrednią ekspozycja na promienie słoneczne, przechowywać w temperaturze pokojowej.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej Buriti / Buriti Oil, CP

Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY

INCL : Mauritia Flexuosa Fruit Oil

Numer CAS 394239-67-9

Numer EINECS

ESENT
5902574356307

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.