zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

MASŁO SHEA KARITE certyfikowane ORGANIC aż 470ml

28,89 zł

(28,89 zł szt.)

Brutto

Kwas cynamonowy oraz cykloartenol powoduje, że masło She jest naturalnym filtrem chroniących skórę przed działaniem promieni UV i opóźniających procesy jej starzenia. Jest także bogatym źródłem trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

MASŁO SHEA nierafinowane ORGANIC 470ml

Masło SHEA pomimo nazwy jest  olejem roślinnym wytwarzany z nasion afrykańskiego drzewa z gatunku Masłosz Parka (Butyrospermum parkii lub inaczej  Vitellaria paradoxa). W postaci świeżej, nieprzetworzonej ma konsystencję pasty, barwę białawą do lekko beżowej, z delikatnym charakterystycznym zapachem.

Oferowane masło  jest pozyskiwane w procesie mechanicznego tłoczenia na zimno, jest masłem nierafinowanym.

Działanie

W stosunku do masła rafinowanego , zdecydowanie szybciej i lepiej się wchłania, mocniej też odżywia skórę. Swoje właściwości kosmetyczne i dermatologiczne zawdzięcza wysokiej zawartości fitosteroli, trójterepyny, karitenów,

 

Kwas cynamonowy oraz cykloartenol powoduje, że masło She jest naturalnym filtrem chroniących skórę przed działaniem promieni UV i opóźniających procesy jej starzenia. Jest także bogatym źródłem trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi.

 

Stosowanie

  • Masło można stosować w produktach/formulacjach na wszystkie obszary skóry, włącznie z okolicą oczu.
  • Świetnie sprawdza się jako naturalny zagęstnik o silnych walorach nawilżających przy produkcji kremów balsamów.
  • Do formuł kosmetycznych dodajemy w fazie olejowej, po stopieniu/podgrzaniu do temperatury 35-40o
  • Naturalny balsam do ust
  • Do masażu
  • Maska na twarz
  • Maska do włosów
  • Składnik szamponów i odżywek do włosów, maści, kremów, balsamów do ciała i rąk
  • Składnik kremów do opalania

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 2-90%

Skład :

  • naturalna allantoina;
  • prowitamina A;
  • witaminy F i E;
  • nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe;
  • woski.

 

Kraj pochodzenia surowca Ghana.Masło certyfikowane w Wielkiej Brytanii , posiada certyfikat Soil Association.

Co oznacza certyfikowana przez Soil Association?

Soil Association Certification to angielska organizacja, która zajmuje się sprawdzaniem i nadawaniem certyfikatu organiczności gospodarstwom i biznesom, które spełniają wymagane standardy. Założona w 1973 roku nadała certyfikaty ponad 4,500 firmom z całego świata. Wszystkie produkty sprzedawane jako organiczne muszą przestrzegać surowych reguł unijnych i międzynarodowych.

ESENT
5902574356185

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.