zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Kwas Kojowy 10 g przebarwienia, piegi, trądzik

18,90 zł
Brutto

Kwas chroni skórę przed fotouszkodzeniami będącymi skutkiem zbyt intensywnego opalania, a w przypadku cery dojrzałej chroni ja przed powstawaniem zmarszczek. Dzięki właściwościom antygrzybicznym i antybakteryjnym oczyszcza skórę i wspomaga pilęgnację cery trądzikowej. Kwas kojowy uczestniczy w tworzeniu melaniny, dzięki temu rozjaśnia istniejące przebarwienia i zapobiega powstawaniu nowych.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

KWAS KOJOWY 99,5 % 10 gram

Kwas Kojowy (Kojic Acid) bierze udział w procesie tworzenia melaniny, pozyskuje się go z pleśni szlachetnych (Aspergillus iPenicillum). Sprzedajemy go w postaci proszku/pudru do samodzielnego przygotowania roztworu. W kosmetyce stosowany jest w depigmentacji, likwidacji zmarszczek i oczyszczania skóry.

Działanie

Kwas kojowy uczestniczy w tworzeniu melaniny, dzięki temu rozjaśnia istniejące przebarwienia i zapobiega powstawaniu nowych.

Działa najlepiej na jasnej cerze z miejscową hiperpigmentacja (piegami).Kwas chroni skórę przed fotouszkodzeniami będącymi skutkiem zbyt intensywnego opalania, a w przypadku cery dojrzałej chroni ja przed powstawaniem zmarszczek. Dzięki właściwościom antygrzybicznym i antybakteryjnym oczyszcza skórę i wspomaga pilęgnację cery trądzikowej. 

Stosowanie

Surowie kosmetyczny dla gabinetów kosmetycznych i zaawansowanych użytkowników. Stosuję się go zwykle w stężeniach 2-6 %. Rozpuszcza się w wodzie i etanolu. W formułach często łączony z witaminą C, kwasem laktobionowym.

Zabiegi kwasem przeprowadza się do dwóch razy na tydzień w okresie do dwóch miesięcy.

Kwas kojowy odznacza się potencjalnym działaniem alergizującym, stąd zalecana jest ostrożność w stosowaniu zwłaszcza przez użytkowników ze skłonnościami do alergii. Po aplikacji unikać ekspozycji na słońce.

Informacje chemiczne

Prawie białe drobne kryształki, rozpuszczające się w wodzie i etanolu. Przy stężeniach powyżej 2 % pH roztworu będzie kwaśne ( poniżej 3,8 pH ).

Wyprodukowany i konfekcjonowany w Polsce.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Kwas kojowy

INCL : Kojic Acid

Numer CAS 501-30-4

Numer WE 207-922-4

ESENT
5902574359742

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.