zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Kiełków Pszenicy Cera Dojrzała przeciwobrzękowy

9,99 zł

(9,99 zł szt.)

Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY 50 ml

nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.

Dzięki unikalnemu składowi , a przede wszystkim bardzo wysokiej zawartości naturalnej witaminy E(149,40 mg na 100 g oleju), uelastycznia i "napina" skórę zmniejszając widoczne zmarszczki. Naturalna witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, stąd i olej jest antyoksydantem, chroniącym skórę przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników.

Poza witaminą E w składzie oleju znajdziemy:

  • ceramidy,
  • lecytynę,
  • nienasycone kwasy tłuszczowe

Ceramidy opóźniają naturalne procesy starzenia skóry, lecytyna i kwasy tłuszczowe z kolei dbają o bieżącą kondycję i prawidłowe nawilżenie skóry. Olej ma właściwości przeciwzapalne, przeciw-obrzękowe, a także kojące (choć te ostatnie nie są tak silne jak w przypadku np : oleju andiroba).

  • Olej z kiełków pszenicy wykorzystywany jest także w preparatach do pielęgnacji włosów. Zapobiega ich wypadaniu poprzez zwiększenie mikrokrążenia skóry głowy. Odbudowuje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Ogranicza wypadanie włosów, odżywiając cebulki włosowe.

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-95%.

Olej z kiełków pszenic należy do olejów "ciężkich" (mocno tłustych), a mając na uwadze jego bogaty skład, można śmiało go mieszać z innymi "lżejszymi" olejami ( słodki migdał, jojoba, bądź skwalan oliwny), aby nie pozostawiał na skórze uczucia tłustości i szybciej się wchłaniał.

Stosowany jako baza "maski" na włosy, wymaga zmycia delikatnym szamponem po około 40 minutach od nałożenia.

Olej wyprodukowano w Polsce, nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

INCL Name: Triticum Vulgare  Oil

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z kiełków pszenicy

INCL : Triticum Vulgare  Oil

Numer CAS 68917-73-7

ESENT
5902574359575

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.