OLEJ z CZARNUSZKI NIERAF TŁOCZONY na ZIMNO 50ml Atomizer

11,99 zł
Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ z CZARNUSZKI NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO 50ml

Olej z czarnuszki ( Black Seed Oil )  otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej ( Nigella Sativa ). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej ( zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego ) przynajmniej od 2500 lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Olej z czarnuszki ma potężne działanie przeciwzapalne, dzięki czemu pomaga pozbyć się trądziku i wysypek oraz alergii skórnych. A dzięki zawartym w czarnuszce cennym kwasom tłuszczowym nawilża i odżywia skórę, widocznie spłyca zmarszczki i poprawia owal twarzy.

Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani konserwowany witaminą E !!!!!

Działanie:

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego ) , olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Stosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów, stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.

  • nasycone kwasy tłuszczowe, 
  • kwas linolowy, 
  • kwas olejowy, 
  • kwas alfa-linolenowy, 
  • olejki eteryczne, 
  • naturalne tokoferole

Przechowywanie:

Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce !!!!

Olej NIERAFINOWANY , tłoczony na zimno

INCL : Nigella Sativa Seed Oil

Numer CAS  90064-32-7

Numer EINECS 290-094-1

ESENT
5902574356734