zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

OLEJ RYCYNOWY 100% Nierafinowany 100ml

8,99 zł
Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ RYCYNOWY 100% 100ml 

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowany.

Działanie

Olej jest powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci.

  • Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Włosy odżywione olejkiem rycynowym są mocne, lśniące i pełne naturalnego, witalnego blasku. Olej działa doskonale tak na końcówki włosów, jak i na cebulki.
  • Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs.
  • Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich.

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. 

  • przy stosowaniu na paznokcie, znakomitym pomysłem jest stworzenie roztworu z kilkoma kroplami soku z cytryny , który należy wmasować w paznokcie , również na okres 2-3 godzin, po czym dokładnie umyć ręce!
  • na włosy przed myciem, można łączyć z innym olejem np. arganowym, wcierać olejek w suche włosy, ewentualnie skórę głowy, pozostawić na co najmniej 1 godzinę, następnie umyć szamponem, olejek rycynowy stosowany systematycznie przyciemnia włosy
  • jako serum do rzęs, stosować przynajmniej raz dziennie na oczyszczone rzęsy, nakładać niewielką ilość olejku, pozostawić na całą noc
  • do skóry zanieczyszczonej, zmienionej chorobowo, tłustej, skłonnej do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu, olejek nie zapycha porów, wygładza skórę, dobrze się wchłania, można łączyć z innymi olejami i kwasem hialuronowym
  • do leczenia zmian chorobowych skóry: liszajów, grzybic, rozstępów, stosować olej na wybrane partie ciała

Informacje chemiczne

Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest gliceryd 18-węglowego kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów oleinowego, linolowego i innych.

Olej importowany z Wielkiej Brytanii. 

INCL:

Surowiec dla przemysłu  (Raw Material) : Olej rycynowy (Castor Oil)

INCL : Ricinus Communis Seed Oil

Numer CAS 8001-79-4

Numer EINECS 232-293-8

ESENT
5902574355249

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.