zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Wyciąg z Aloesu stężony 10:1 koncentrat 100ml

17,99 zł
Brutto

Polecany jest do cery suchej, tłustej, delikatnej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej. Ma potwierdzone klinicznie zdolności antyoksydacyjne i chroni skórę przed procesami przedwczesnego starzenia. Wygładza zmarszczki, chroni przed działaniem promieni UV, a przede wszystkim przywraca skórze uczucie świeżości.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Wyciąg z Aloesu stężony 10:1 koncentrat 100ml

Aloes ....nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym delikatnym i świeżym zarazem zapachu.

Działanie:

Aloes działa silnie nawilżająco, pobudza zdolność skóry do samoregeneracji,działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

Ma potwierdzone klinicznie zdolności antyoksydacyjne i chroni skórę przed procesami przedwczesnego starzenia. Wygładza zmarszczki, chroni przed działaniem promieni UV, a przede wszystkim przywraca skórze uczucie świeżości.

Zawdzięcza to wysokiej zawartości związków zwanych antraglikozydami (min aloina, aloinozydy, aloe-emodyna ) zawiera w swym składzie w mniejszych ilościach polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy) i witaminy (tiamina, biotyna).

Polecany jest do cery suchej, tłustej, delikatnej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej czyli w zasadzie do każdego rodzaju cery ;)

Stosowanie:

Dzięki swym właściwościom świetnie sprawdza się jako składnik  preparatów przyspieszających procesy gojenia, wygładzających blizny. Stosowanych często po zabiegach mechanicznego oczyszczania skóry twarzy (cera trądzikowa). Po rozcieńczeniu świetnie sprawdza się jako składnik płukanek do włosów, czy jako lekka nawilżająca mgiełka. Można go dodawać do szamponów w proporcji do 1:1.

W kosmetyce stosowany jest jako składnik maseczek, kremów balsamów i toników. W związku z tym , że sprzedajemy koncentrat przy stosowaniu bezpośrednio na skórę zalecamy jego rozcieńczenie, można go wtedy używać jako tonik do codziennej pielęgnacji.

Informacje chemiczne:

pH neutralne

Przejrzysta ciecz o charakterystycznym  bardzo delikatnym zapachu. Chronić przed bezpośrednią ekspozycją na promienie słoneczne.

Produkt ekologiczny, minimalnie konserwowany sorbinianem potasu i benzoesanem sodu i citric acid (konserwantami dopuszczonymi przez ECO CERT).

Konfekcjonowany UK/Polska

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Wyciąg z aloesu 10:1 / Aloe vera 10:1 Natural

INCL : Aloe Barbadensis Leaf Juice

Numer CAS 85507-69-03 / 94349-62-9

Numer EC 287-390-8 / 305-181-2

ESENT
5902574356079

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.