zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

WITAMINA PP ( NIACYNAMID) kosmetyk 10g antyoksydant

6,29 zł
Brutto

W formułach kosmetycznych  stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu. Witamina PP(B3) działa przeciwzmarszczkowo, reguluje stopień nawilżenia skóry, działa przeciwzapalnie. Przy skórze z problemami trądzikowymi ogranicza produkcję sebum, chroni przed powstawaniem tzw "zaskórników".

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

WITAMINA PP ( NIACYNAMID) kosmetyk 10g

Witamina PP (inne nazwy B3, niacyna, nicynamid,amid kwasu nikotynowego). Aktywna biologicznie postać witaminy PP, o ultra niskiej zawartości kwasu nikotynowego (poniżej 0,03% większość preparatów dostępnych na rynku ma 0,1%), mogącego w większych stężeniach wywoływać podrażnienia skóry.

W formułach kosmetycznych  stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu. Witamina PP(B3) działa przeciwzmarszczkowo, reguluje stopień nawilżenia skóry, działa przeciwzapalnie. Przy skórze z problemami trądzikowymi ogranicza produkcję sebum, chroni przed powstawaniem tzw "zaskórników".

Podsumowując witamina PP (B3) dedykowana jest skórze dojrzałej (działanie antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe, poprawia koloryt skóry), trądzikowej (działanie przeciwzapalne i ograniczenie produkcji sebum).

W ostatnich latach jest coraz śmielej stosowana w preparatach antycelulitowych (poprawiając krążenie podskórne, wspomaga "walkę" z celulitem).

Preparat dobrze rozpuszcza się w wodzie, gorzej w alkoholu i glicerynie. Zalecane maksymalne stężenie w formułach kosmetycznych przeciwzmarszczkowych 5%, przy formułach do cery trądzikowej 2%. Do kosmetyków dodajemy wraz z fazą wodną , nie podgrzewamy powyżej 70oC.

Witamina PP , sprawdzi się znakomicie jako składnik serum przeciwzmarszczkowego, opartego na kwasie hialuronowym, bądź  kolagenie z elastyną.

Informacje chemiczne

Witamina PP ( inne nazwy B3, niacyna, amid kwasu nikotynowego)

Zawartość składnika głównego 99,7%

Zawartość kwasu nikotynowego < 0,03%

pH roztworu 5% 6,5

Granulacja poniżej 50 um 90% produktu

Granulacja poniżej 250 um 8% produktu

Przechowywać w suchym pomieszczeniu, chronic przed promieniowaniem UV.

Preparat do użytku zewnętrznego.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Witamina PP / Niacyna 

INCL : Niacinamide

Numer CAS 98-92-0

Numer WE 202-713-4

ESENT
STU1

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.