zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

OLEJ ARGANOWY ORGANICZNY 20ml tłoczony na zimno

6,69 zł

(6,69 zł szt.)

Brutto

Jako związek w 100% naturalny nie powoduje podrażnień, nie stwierdzono też działań alergicznych, nie jest toksyczny.  Świetnie współgra z innymi kosmetykami, a w połączeniu z kwasem hialuronowym tworzy prawdziwe serum młodości.

Poza działaniem dermatologicznym na skórę, rewelacyjnie wpływa na włosy i paznokcie. Nadaje im niespotykany blask, odżywia i co najważniejsze wcale ich nie obciąża.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

OLEJ ARGANOWY ORGANICZNY 20ml

Olej wytwarzany z owoców (orzechów/nasion) arganii żelaznej (Argania Spinosa ). Drzewo z którego jest pozyskiwany rośnie w Maroku na równinie Souss. Charakteryzuje się złocistym kolorem i charakterystycznym zapachem, błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając na skórze nieprzyjemnej tłustej warstwy. Często jest stosowany jako składnik ekskluzywnych kremów, szamponów itp.

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze. 

Olej arganowy dzięki swoim niezwykłym właściwościom pielęgnacyjnym oraz zawartości kwasów tłuszczowych nienasyconych od wielu lat nazywany jest marokańskim złotem.

Oferujemy olej w zastosowaniu jako surowiec kosmetyczny.

Olej arganowy intensywnie nawilża i odżywia skórę (wzmacniając film hydrolipidowy skóry). Jest też silnym antyoksydantem, ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne. W rezultacie, odżywia i  regeneruje sucha skórę, nawilża ją, redukuje zmarszczki ( stąd jego potoczna nazwa eliksir młodości). Dermatologicznie jest polecany przy leczeniu trądziku, łuszczycy, oraz na rozstępy i blizny. Znakomicie odbudowuje i paznokcie . Włosom nadaje niezrównany połysk i gładkość.

Poza działaniem dermatologicznym na skórę, rewelacyjnie wpływa na włosy i paznokcie. Nadaje im niespotykany blask, odżywia i co najważniejsze wcale ich nie obciąża.

Należy tez dodać, iż olej arganowy doskonale sprawdza się jako olej do masażu, wspomaga leczenie reumatyzmu ( !!! )

Jako związek w 100% naturalny nie powoduje podrażnień, nie stwierdzono też działań alergicznych, nie jest toksyczny.  Świetnie współgra z innymi kosmetykami, a w połączeniu z kwasem hialuronowym tworzy prawdziwe serum młodości.

Zastosowanie:

  • idealny do cery jasnej oraz zmęczonej,
  • wykorzystywany do masaży,
  • stosowany jako olejek do opalania,
  • stosowany bezpośrednio na skórę delikatnie ją nawilża,
  • można stosować jako serum na włosy,
  • sprawdza się w pielęgnacji paznokci.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%.

Olej arganowy można bez ryzyka stosować w kosmetykach  na skórę, włosy, paznokcie jest hypoalergiczny, nie powoduje podrażnień.

Może być stosowany jako dodatek do wszelkiego rodzaju kosmetyków pielęgnacyjnych ( kremów, balsamów, maseczek ), zwiększając ich właściwości nawilżające, tonizujące i odbudowujące.

Składniki:

  • olej arganowy nierafinowany, tłoczony na zimno

Kraj pochodzenia:

  • Maroko

Masa netto opakowania:

  • 20ml

Informacje chemiczne

Oferowany przez nas 100% olej arganowy pochodzi z pierwszego tłoczenia ( na zimno ) z wyselekcjonowanych nasion arganowca. Jest bogaty jest w polifenole, kwasy omega 6 i 9, witaminę E,  co stanowi o jego korzystnych właściwościach medycznych i kosmetycznych. Nie zawiera jakichkolwiek konserwantów, ani substancji pomocniczych.

Informacje o  pochodzeniu i certyfikatach.

Sprzedawany przez nas najwyższej jakości kosmetyczny olej jest wyprodukowany w Maroko, a certyfikowany przez Brytyjską SOIL Asociacion, jako olej organiczny, nierafinowany, tłoczony na zimno, nieprzetwarzany chemicznie.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

ESENT
5902574355188

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.