zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z nasion konopi indyjskiej 20ml Certyfikowany

8,99 zł

(8,99 zł szt.)

Brutto

Działanie

  • olej Konopny reguluje i stabilizuje wytwarzanie sebum,
  • wspomaga naturalne procesy regeneracyjne skóry (zwłaszcza naskórka),
  • chroni skórę przed niekorzystnymi. czynnikami środowiskowymi,
  • dzięki korzystnemu wpływowi na procesy metaboliczne zachodzące w skórze, opóźnia procesy starzenia, nadając skórze miękkość i jędrność,
  • stosowany u osób z łuszczycą łagodzi uczucie świądu, oraz działa kojąco na skórę.
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka wysyłka

 

14 dni na odstąpienie od umowy

 

Sprawdzone produkty

 

Certyfikat SSL

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno 20ml

INCL : Cannabis Sativa Seed Oil

Olej Konopny / Hemp Oil, CP, Organic certyfikowany przez Soil Association do zastosowań kosmetycznych.

Przeznaczony przede wszystkim do cery:

  • tłustej,
  • trądzikowej,
  • skóry dojrzałej.

Zawiera w swym składzie kwasy omega 3,6,9, witaminy K,E i B, fitosterole, kwasy stearydonowe i składniki mineralne. Nie zawiera żadnych składników uznanych za psychoaktywne (produkowany tylko z nasion).

Olej o zielonym kolorze i charakterystycznym zapachu.

Kraj pochodzenia oleju - Wielka Brytania, certyfikowany przez Soil Association.

Działanie

  • olej Konopny reguluje i stabilizuje wytwarzanie sebum,
  • wspomaga naturalne procesy regeneracyjne skóry (zwłaszcza naskórka),
  • chroni skórę przed niekorzystnymi. czynnikami środowiskowymi,
  • dzięki korzystnemu wpływowi na procesy metaboliczne zachodzące w skórze, opóźnia procesy starzenia, nadając skórze miękkość i jędrność,
  • stosowany u osób z łuszczycą łagodzi uczucie świądu, oraz działa kojąco na skórę.

W okresie letnim przechowywać w lodówce, w pozostałych porach roku w chłodnym pomieszczeniu, optymalna temperatura przechowywania 10-15 st.C.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Olej może być składnikiem rozmaitych formuł kosmetycznych o charakterze

  • regenerującym,
  • rewitalizującym,
  • ujędrniającym. 

Przy stosowaniu w formułach, trzeba mieć na uwadze, jego słabą odporność na wyższe temperatury, stąd dodajemy go w fazie olejowej w jak najniższej temperaturze (poniżej 40 oC).

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej Konopny / Hemp Oil, CP, Organic

INCL : Cannabis Sativa Seed Oil

Numer CAS 89958-21-4

Numer EINECS 289-644-3

ESENT
5902574357359

Specyficzne kody

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.