zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Nasion Opuncji Figowej 10ml NIERAFINOWANY

38,80 zł

(38,80 zł szt.)

Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Opuncji Figowej tłoczony na zimno - „Dawka witaminy E zamiast botoksu”

Produkowany w Maroku, nierafinowany, czysty, bez dodatków.

Olej z Opuncji Figowej otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno pestek opuncji (Opuncia ficus-indica). Bogaty jest w cenne dla skóry nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas linolenowy. Nierafinowany olej to cenne źródło dużej dawki nie tylko witaminy E, ale również witamina A,F,K oraz minerałów: potasu, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu oraz cynku. Dzięki dużej zawartości witaminy E olej wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące przed działaniem wolnych rodników powodujących przedwczesne niszczenie i starzenie się komórek skóry. Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest znacznie wyższa, niż w oleju arganowym.

  • Doskonała kompozycja naturalnych składników, sprawia iż olej odżywia i wygładza dojrzałą skórę.
  • Witaminy zawarte w oleju korzystnie wpływają na zmiany skórne: plamy pigmentacyjne, blizny.
  • Poprzez silne nawilżenie łagodzi stany zapalne skóry, podrażnienia, obrzęki.
  • Wysoka zawartość karotenoidów oraz chlorofilu znacznie spowalnia procesy starzenia skóry.
  •  Systematycznie stosowany wzmacnia układ odpornościowy naszej skóry, zdecydowanie zmniejsza podatność na procesy starzenia wywołane przez wolne rodniki.

Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). roślina łatwo przystosowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd też uprawiana jest w Afryce Północnej (Maroko).

Działanie

Nierafinowany Olej z Opuncji Figowej ma charakterystyczny zapach i kolor. Polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej skłonnej do przebarwień oraz zmarszczek. Bardzo dobrze się wchłania, nawilża i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”.

Dzięki zawartości steroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę. działa również przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.

Unikalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu odpornościowego w skórze (immunostymulacja).

Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom oraz dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.

Stosowanie

Świetnie sprawdza się w preparatach do pielęgnacji delikatnych okolicach oczu, ust, dekoltu w połączeniu z Olejem Arganowym lub Olejem Marula.

Należy stosować na oczyszczoną skórę, aby ułatwić wchłanianie się oleju podczas snu.

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła światła.

Skład INCI: 100%Opuntia Ficus Indica Seed Oil.

Pojemność: 10 ml

Podmiot odpowiedzialny: INFO-FARM Michał Staś, ul. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Natur Planet
5903111743987

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.