zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z Maruli 20ml zimnotłoczony regeneracja

15,99 zł
Brutto

Olej z Maruli ma właściwości:

  • zmiękczające,
  • nawilżające,
  • regenerujące oraz rewitalizujące,
  • przywraca naturalną barierę ochronną skóry,
  • zapobiega powstawaniu zmarszczek i redukuje już istniejące,
  • rozjaśnia cerę, 
  • redukuje rozstępy i cellulit,
  • poprawia krążenie podskórne,
  • przynosi blask i miękkość włosom.
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Maruli 20ml zimnotłoczony, nierafinowany

Olej z Maruli (Sclerocarya birrea) - pozyskiwany jest z nasion/owoców drzewa Maruli, rosnącego naturalnie w Afryce Południowej. Olej zawarty w orzechach był wykorzystywany od …zawsze przez kobiety w Afryce Południowej przy pielęgnacji skóry i włosów . Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoksydanty, kwas oleinowy.

Oferowany przez nas olej jest olejem organicznym, tłoczonym na zimno i nierafinowanym.

Działanie

Olej z Maruli świetnie się sprawdza przy pielęgnacji cery dojrzałej, a także suchej i wrażliwej. Ma właściwości:

  • zmiękczające,
  • nawilżające,
  • regenerujące oraz rewitalizujące,
  • przywraca naturalną barierę ochronną skóry,
  • zapobiega powstawaniu zmarszczek i redukuje już istniejące,
  • rozjaśnia cerę, 
  • redukuje rozstępy i cellulit,
  • poprawia krążenie podskórne,
  • przynosi blask i miękkość włosom.

Czytając o jego działaniu można odnieść wrażenie, że jest panaceum na wszystkie dermatologiczne problemy i nie jest pusty marketingowy slogan. W Południowej Afryce produkty z Drzewa Słoniowego  (inna nazwa drzewa Maruli) są stosowane na najróżniejsze dolegliwości, kora z drzewa jest lekiem przeciwgorączkowym, wywary stosuje się w walce z biegunkami i innymi dolegliwościami żołądkowymi, malarią i reumatyzmem.

Zastosowanie

Olej z Maruli dzięki swym dobroczynnym właściwościom jest stosowany w:

  • balsamach,
  • mleczkach 
  • masłach do pielęgnacji ciała,
  • jest składnikiem wielu kremów typu anti – aging,
  • szamponów i odżywek do włosów.

Olej możemy stosować na wszystkie partie ciała i włosy. Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Informacje chemiczne

W składzie oleju znajdziemy wysokie stężenia witaminy E, C, antyoksydanty, kwas oleinowy. Olej ma świetne właściwości samo-konserwujące, dzięki czemu przez długi czas zachowuje swoje właściwości.

Informacje o pochodzeniu

Surowiec na olej pochodzi z Afryki Południowej, olej wyprodukowany w UK.

Przechowywanie

Nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Industrial use) : Olej z Maruli / Marula Oil, CP, NIERAFINOWANY

INCL : Sclerocarya Birrea Seed Oil

Numer CAS 68956-68-3

Numer EINECS 273-313-5

ESENT
5902574356239

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.