zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej z pestek Dyni 20ml NIERAF przebarwienia blizny

7,20 zł
Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z pestek Dyni 20ml

Olej z pestek Dyni, tłoczony na zimno, nierafinowany, pozyskiwany z pestek dyni -Cucurbita Pepo. Przeznaczony dla wszystkich rodzajów dojrzałej cery, nawilża skórę i wygładza zmarszczki.

Działanie

  • Dzięki swemu unikalnemu składowi bogatemu w NIENASYCONE kwasy tłuszczowe, naturalne witaminy z grupy A,C,E i K, oraz mikroelementy (min. potas), olej wykazuje silne działanie nawilżające i w mniejszym stopniu natłuszczające, uelastyczniając skórę , wygładza zmarszczki i zapobiega powstawaniu rozstępów.
  • Zawarty w oleju naturalne związki potasu , rozjaśniają blizny i przebarwienia.

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Trzeba mieć na uwadze, że może „farbować” skórę bądź części garderoby mające z nią bezpośredni kontakt. Stąd zalecenie , aby używać go na noc, bądź rozcieńczyć w innym oleju (przy rozcieńczeniu do 30-40 % problem „zafarbów” powinien zniknąć).

  • Olej znakomicie się wchłania.
  • Ceniony jest  jako składnik kremów i maseczek do włosów.

Skład i informacje chemiczne

  • Ciemno zielony - do brązowego olej o charakterystycznym zapachu.

  • Zawiera 75-80% nienasyconych kwasów tłuszczowych (60% to wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe).
  • Olej bogaty w naturalne witaminy z grupy A,C,E i K oraz mikroelementy w tym potas.

Olej wyprodukowany w Polsce.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z pestek Dyni

Olej tłoczony na zimno , NIERAFINOWANY

INCL :  Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

Numer CAS : 8016-49-7

ESENT
5902574356499

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.