zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olej MORINGA Nierafinowany 20ml zmarszczki, włosy

12,99 zł

(12,99 zł szt.)

Brutto

Właściwości przy pielęgnacji skóry:

  • nawilża, ujędrnia i wygładza skórę
  • reguluje wydzielanie sebum przez skórę
  • ma działanie antyseptyczne i kojące
  • poprawia koloryt skóry
  • jest skuteczny w walce z objawami trądziku

Właściwości przy pielęgnacji włosów:

  • odżywia cebulki włosów i skórę głowy
  • przeciwdziała wypadaniu włosów
  • zapobiega rozdwajaniu się końcówek
  • nawilża i rozświetla włosy
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej MORINGA Nierafinowany 20ml 

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion drzewa Moringa olejodajna (Moringa oleifera). Drzewo naturalnie występujące w Indiach i Pakistanie, uprawiane zaś w wielu krajach Azji, a także Ameryki Południowej i Afryce. Olej o żółto-mlecznym kolorze i specyficznym zapachu.

Oferujemy olej moringa nierafinowany i tłoczony na zimno.

Unikalną cechą oleju moringa, jest niespotykana zawartość kwasu oleinowego (jest odporny na utlenianie i prawie w ogóle nie jełczeje).

Działanie

Dzięki swemu składowi, olej ma silne działanie

  • przeciwzmarszczkowe,
  • regenerujące i rewitalizujące skórę (wysoka zawartość fitosteroli).

Kwasy oleinowe zawarte w oleju odpowiadają za szybkie wchłanianie się oleju, nawilżenie skóry i a może przede wszystkim za transport substancji aktywnych w głąb skóry.

Regularne stosowanie normalizuje wydzielanie sebum przez skórę, stąd świetnie sprawdzi się przy cerze mieszanej.

W przypadku pielęgnacji skóry głowy i włosów, odżywia cebulki włosów, zapobiega rozdwajaniu końcówek, nabłyszcza i rozświetla włosy.

Stosowanie

W kosmetyce ceniony i stosowany w preparatach anti-aging, przemyśle mydlarskim i peraparatach do pielęgnacji włosów. 

W przypadku formuł kosmetycznych do pielęgnacji skóry zalecane, stężenie oleju 5-98%.

Olej sprawdzi się jako olej wiodący przy zabiegu "olejowania" włosów.

Właściwości przy pielęgnacji skóry:

  • nawilża, ujędrnia i wygładza skórę
  • reguluje wydzielanie sebum przez skórę
  • ma działanie antyseptyczne i kojące
  • poprawia koloryt skóry
  • jest skuteczny w walce z objawami trądziku

Właściwości przy pielęgnacji włosów:

  • odżywia cebulki włosów i skórę głowy
  • przeciwdziała wypadaniu włosów
  • zapobiega rozdwajaniu się końcówek
  • nawilża i rozświetla włosy

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej Moringa / NAME: MORINGA SEED OIL, COLD PRESSEDOlej NIERAFINOWANY , tłoczony na zimno

INCL : MORINGA OLEIFERA SEED OIL

Numer CAS  93165-54-9

Numer EINECS 296-941-1

ESENT
5902574356604

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.