zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Olejek z Drzewa Herbacianego Australijski 20ml

10,69 zł

(10,69 zł szt.)

Brutto

Olejek ma przede wszystkim silne działanie bakteriobójcze i antygrzybiczne. Świetnie sprawdza się przy leczeniu i łagodzeniu objawów, wszelkich stanów zapalnych skóry, w tym trądziku, egzem, brodawek, zmian grzybiczych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ścieśnia pory skóry, pobudza naturalne procesy regenerujące, oraz oczyszcza skórę. Na koniec wypada wspomnieć, że olejek ma właściwości przeciwbólowe, przeciwświądowe.

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego 20ml Australijski

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia) certyfikowany w Wielkiej Brytanii. Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były do wieków używane przez rdzennych mieszańców Australii, do leczenia wielu schorzeń.

Do chwili obecnej wyodrębniono w oleju z tego drzewa ponad 90 związków o działaniu leczniczym, bakteriobójczym, antygrzybicznym itp.

Działanie

  • Olejek ma przede wszystkim silne działanie bakteriobójcze i antygrzybiczne.
  • Świetnie sprawdza się przy leczeniu i łagodzeniu objawów, wszelkich stanów zapalnych skóry, w tym trądziku, egzem, brodawek, zmian grzybiczych.
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych, ścieśnia pory skóry, pobudza naturalne procesy regenerujące, oraz oczyszcza skórę.
  • Na koniec wypada wspomnieć, że olejek ma właściwości przeciwbólowe, przeciwświądowe.

Zastosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-3%

Olej zalecany do formuł kosmetycznych na trądzik. zmiany egzemowe, grzybicze.

Olej świetnie sprawdza się przy łagodzeniu objawów po ugryzieniu przez owady i do oczyszczania skóry (nie stosować bezpośrednio na rany).

W przemyśle kosmetycznym stosowany jest jako dodatek do środków czystości, kosmetyków to twarzy i ciała, preparatów łagodzących skutki poparzeń itp.

Informacje chemiczne:

Olejek eteryczny z gałązek i liści drzewa Melaleuca Alternifolia. W swym składzie zawiera min naturalny Terpinen-4-ol i Cyneol. Jest olejkiem rzadkim, o barwie jasnożóltej (słomkowej).

Pochodzenie:

Olej importowany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek z Drzewa Herbacianego / Tea Tree Oil, Australian

INCL : Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, (GERANIOL*, LINALOOL*, LIMONENE*) *naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 

7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE

ESENT
5902574359506

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.