zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

OLEJ PERILLA z PACHNOTKI 20ml NIERAFINOWANY

10,99 zł

(10,99 zł szt.)

Brutto
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej pozyskiwany jest z owoców Pachnotki Zwyczajnej (Perilla Frutescens), jednorocznej rośliny oleistej. Jej naturalne stanowiska znajdują się w całej Południowej Azji, a uprawiana jest obecnie na całym świecie ( w klimacie subtropikalnym - naturalnie ). Olej stanowi do 50% zawartości owoców ( w odmianie zielonolistnej ). Oferujemy Olej Nierafinowany Tłoczony na Zimno.

Działanie

Jeden z najbardziej niedocenianych, a może lepiej,  nieznanych (przynajmniej w naszym kraju) olei roślinnych. Ma bardzo wysokie stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym alfa-linolenowego i Omega 3), ponadto zawiera znaczne ilości flawonoidów, kwasu rozmarynowego i innych związków fenylowych.

Wszystkie te związki mają korzystny wpływ na skórę, działają silnie antyoksydacyjnie i aseptycznie, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, hamują rozwój bakterii odpowiedzialnych za trądzik młodzieńczy. Związki zawarte w oleju działają jako naturalny katalizator, stymulując produkcję w skórze wielu enzymów, co przekłada się na jej elastyczność i jędrność.

Olej z pachnotki zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów związane z brakiem nienasyconych kwasów tłuszczowych, hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych.

Na koniec nie sposób nie wspomnieć o działaniach typowo medycznych, olej z pachnotki łagodzi egzemy o charakterze atopowym, przyspiesza gojenie się ran.

Wszystkie te cechy oleju predysponują go do zastosowań kosmetycznych dla wielu rodzajów cery od cery suchej i atopowej, poprzez dojrzałą, po skórę dotkniętą zmianami trądzikowymi.

Gdyby tego było mało to … olej znakomicie wpływa na włosy (rozdwajające się końcówki) i paznokcie, a także na skórę głowy (zmiany łuszczycowe).

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Do stosowania w formułach kosmetycznych  na skórę, skórę głowy, włosy i paznokcie.

Przechowywanie

Olejowi nie szkodzi temperatura pokojowa, ważne aby nie był wystawione na bezpośrednie działanie promieni UV

Informacje o pochodzeniu

Olej tłoczony na zimno ,konfekcjonowany Niemcy/Polska. Olej Perilla jest naturalnym produktem nie zawierającym konserwantów, barwników i parabenów.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olej z Pachnotki tłoczony na zimno (Perilla Oil CP )

Olej NIERAFINOWANY

INCL : PERILLA OCYMOIDES SEED OIL

Numer CAS 90082-61-4

Numer EINECS 290-151-0

ESENT
5902574355409

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.