• Nowy

Olej PESTEK ŚLIWEK NIERAF. 20ml Skóra Włosy Usta

10,80 zł
Brutto
  • nawilża, zmiękcza i odżywia skórę,
  • chroni ja przed niekorzystnym wpływem warunków atmosferycznych, bądź klimatyzacji,
  • stosowany miejscowo na usta, nawilża je i ujędrnia
  • Olej z powodzeniem może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, którym nadaje wspaniały połysk, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, poprawia kondycję skóry głowy.
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym, przetwarzanym tylko mechanicznie. Przeznaczony jest przede wszystkim dla cery dojrzałej, suchej, zniszczonej, bądź delikatnej.

Działanie oleju:

  • nawilża, zmiękcza i odżywia skórę,
  • chroni ja przed niekorzystnym wpływem warunków atmosferycznych, bądź klimatyzacji,
  • stosowany miejscowo na usta, nawilża je i ujędrnia
  • Olej z powodzeniem może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, którym nadaje wspaniały połysk, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, poprawia kondycję skóry głowy.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Olej sprawdzi się znakomicie jako olej bazowy , bądź uzupełniających w formułach na serum olejowe o działaniu regenerująco nawilżającym.

Stosowanie

Olej można stosować bezpośrednio na:

  • skórę
  • usta
  • włosy w tym przypadku pozwalamy mu „poleżeć” na włosach ok 30-45 minut, po czym zmywamy głowę delikatnym szamponem.

Informacje chemiczne

Olej w swym składzie zawiera :

-kwas oleinowy

-kwas linolowy

-naturalne witaminy E i B

-Beta-karoten

Olej koloru ciemno żółtego , ma bardzo charakterystyczny aromat marcepanu i migdałów.

Informacje o pochodzeniu.

Olej wyprodukowany w Wielkiej Brytanii.

Informacje o przechowywaniu

Optymalna temperatura przechowywania 10-15 stopni, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z pestek śliwek / Plum Kernel Oil, CP

INCL : Prunus Domestica Seed Oil

Numer CAS 90082-87-4

Numer EINECS 290-179-3

ESENT
5902574356475

Zobacz także