Olejek z Miodli Indyjskiej (Neem) tłoczony na zimno 100 ml

18,99 zł
Brutto

Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. 

Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Olejek z Miodli Indyjskiej (Neem) tłoczony na zimno NIERAFINOWANY 100 ml

W Ajurwedzie olej z miodli, ze względu na swoje liczne właściwości, jest nazywany sarva nivarini, co oznacza "lekarstwo na wszystkie choroby".

Ze względu na działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Dodaje się go także do środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej, a także do preparatów do pielęgnacji paznokci i włosów. Olej neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest do smarowania miejsc po ukąszeniu owadów. Ze względu na działanie uspokajające, poleca się dodawanie go do kąpieli.

Olej z Miodli Indyjskiej ( Neem ), pozyskiwany na nasion drzewa o tej samej nazwie (łac. Azadirachta Indica ), olej przetwarzany tylko mechanicznie, posiada certyfikat SA (Soil Associacion).

Miodla Indyjska zajmuje szczególne miejsce w naturalnej medycynie i ceremoniach religijnych Hindusów. W sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane „sarva nivarini” co oznacza ni mniej ni więcej jak „lek na wszystkie choroby”.

Działanie

  • W kosmetyce i dermatologii, Miodla ceniona jest za działanie antybakteryjne (trądzik), przeciwwirusowe, zdolność do łagodzenia stanów zapalnych. Regeneruje i odbudowuje włosy. Olej wcierany w paznokcie wzmacnia je i nadaje im elastyczność.
  • Kolejnym jakże cenionym działaniem Miodli jest ochrona przed ukąszeniami insektów, jak również łagodzenie skutków tychże ukąszeń ( przyspiesza gojenie i łagodzi swędzenie ).
  • W Indiach Olej z Miodli stosowany jest na wiele chorób skórnych z grupy łuszczyc, egzem, grzybic itp..

Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-35%. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów i skóry owłosionej, w tym przypadku preparat na bazie oleju trzeba wcierać w skórę i włosy, pozostawić na okres 30 minut , po czym zmyć łagodnym szamponem.

Informacje o pochodzeniu.

Olej pochodzi z Indii, konfekcjonowany jest w Wielkiej Brytanii.

Informacje o przechowywaniu.

Po otwarciu przechowujemy olej w lodówce.

Metryka Produktu

Olej z Miodli Indyjskiej / Neem Oil, CP, Organic

Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY

INCL : Azadirachta Indica Seed Oil

Numer CAS  8002-65-1 / 84696-25-3

Numer EINECS 290-052-2

ESENT
5902574356314-100