zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

WITAMINA E Tokoferole anti-age 10ml

6,99 zł

(6,99 zł szt.)

Brutto
  • działa antyoksydacyjnie
  • hamuje proces starzenia się skóry
  • wzmacnia
  • odżywia
  • przyspiesza gojenie ran
  • działa przeciwzapalnie
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

WITAMINA E (Octan Tokoferolu) 10ml 

Octan witaminy E - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce.

Jest rewelacyjnym antyoksydantem:

  • neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki,

  • hamuje procesy starzenia się skóry,

  • wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry,

  • reguluje poziom wody w skórze,

  • podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę

  • Kolejnym bardzo pożądanym działaniem witaminy jest ochrona skóry przed działaniem promieni UV, a także łagodzenie skutków oparzeń słonecznych.

Nie można nie wspomnieć o działaniach typowo dermatologicznych, gdyż witamina E

  • przyspiesza gojenie się ran,
  • ma działanie przeciwzapalne.

Octan witaminy E, jest doskonałym naturalnym konserwantem zapewniającym stabilność preparatu kosmetycznego!

Zastosowanie:

Stosowana jest powszechnie:

  • w niemal wszystkich kosmetykach pielęgnacyjnych, począwszy od kremów balsamów odmładzająco- nawilżających ,

  • poprzez produkty do ochrony przed promieniami słonecznymi,

  • skończywszy na środkach dermatologicznych wspomagających gojenie się ran, czy łagodzących skutki oparzeń (także słonecznych).

Sugerowane stężenie w kosmetykach do 5%, octan witaminy znakomicie rozpuszcza się w tłuszczach (olejach, masłach kosmetycznych itp.), nie rozpuszcza się w wodzie.

Postać : oleista ciecz

Kolor: bezbarwny do słomkowego

Zapach: swoisty, praktycznie niewyczuwalny

Wartość pH: brak

Temperatura topnienia: 2,5 - 3,5 °C

Temperatura wrzenia: 430 °C

Temperatura zapłonu: >240 °C

Temperatura samozapłonu: brak danych

ESENT
5902574355447

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.