zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Konserwant Ekologiczny z KOKOSA do Kosmetyków 30ml

9,45 zł
Brutto

AMTicide® Coconut skutecznie hamuje rozwój grzybów w tym pleśni i drożdży. Jest rewelacyjnym uzupełnieniem konserwantu z rzodkiewki (Leucidal). Po zmieszaniu oba preparaty stanowią zgrany duet chroniący wyroby kosmetyczne , tak przed bakteriami jak i pleśniami.

Ilość
Obecnie brak na stanie

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

KONSERWANT EKOLOGICZNY Z KOKOSA ( AMTICIDE® COCONUT) 30 ML

Najlepiej zużyć przed 12-2020

AMTicide® Coconut powstaje w wyniku fermentacji owoców Cocos nucifera (Coconut) z Lactobacillus.

  • W wyniku tego procesu powstaje niepodrażniający,skuteczny i co równie ważne naturalny produkt, o własnościach konserwujących skutecznie zastępujący parabeny.

Produkt wolny od GMO. Nie stosowano  etoksylowania, napromieniowania, sulfonowania, obróbki tlenkiem etylenu, uwodorniania.

AMTicide® Coconut skutecznie hamuje rozwój grzybów w tym pleśni i drożdży. Jest rewelacyjnym uzupełnieniem konserwantu z rzodkiewki (Leucidal). Po zmieszaniu oba preparaty stanowią zgrany duet chroniący wyroby kosmetyczne , tak przed bakteriami jak i pleśniami.

  • Poza właściwościami konserwującymi preparat ma działanie nawilżające i kondycjonujące tak pożądane w preparatach do pielęgnacji tak skóry jak i włosów.

AMTicide® Coconut jest skuteczny w szerokim zakresie typowych warunków produkcji kosmetyków i środków higieny osobistej. Stwierdzono, że produkt jest stabilny termicznie do temperatury 70 ° C i aktywny zarówno w warunkach kwasowych (pH 3), jak i zasadowych (pH 8).

Zalecane stężenie produktu w gotowym wyrobie do 2%, w stosunku do preparatów konserwujących wydaje się to dużą dawką, należy mieć jedna na uwadze, żej est to produkt naturalny, o dodatkowych właściwościach pielęgnacyjnych.

ESENT
5902574357694-12-20

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.