zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Woda Lawendowa Hydrolat z Lawendy 100ml regeneracja

13,99 zł

(13,99 zł szt.)

Brutto
  • Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne.
  • Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.
  • Dzięki zawartości kwas rozmarynowego, ursolowego, oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol), hydrolat wspomaga proces regeneracji naskórka, łagodzi obrzęki, wspomaga proces leczenia łupieżu.
  • Z kolei obecność fenoli działa lekko ściągająco i przeciwsatarzeniowo.
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Hydrolat lawendowy , pozyskiwany jest z ekologicznych upraw Lawendy Wąskolistnej, w procesie destylacji parą wodną. Uniwersalny hydrolat o pH 3.7 polecany do każdego rodzaju cery. Ceniony za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu. Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.

Działanie

Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery.

  • Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne.
  • Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.
  • Dzięki zawartości kwas rozmarynowego, ursolowego, oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol), hydrolat wspomaga proces regeneracji naskórka, łagodzi obrzęki, wspomaga proces leczenia łupieżu.
  • Z kolei obecność fenoli działa lekko ściągająco i przeciwsatarzeniowo.

Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.

Stosowanie

Hydrolat jest znakomitym surowcem/ bazą do przygotowania mgiełek, płynów micelarnych, płynów tonizujących. Zlecane stężenie w tego typu formułach kosmetycznych to 30-80%.

Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum , czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej. We wszystkich formulacjach, wniesie swoje właściwości antysptyczne, i kojące.

Świetnie sprawdza się jako baza płynu tonizującego płyn po depilacji / goleniu.

Moza go dodawać jako dodatek do szamponów ( 1 : 1 ) i jako tonik do skóry głowy (działanie antyłupieżowe).

Niewielka ilość hydrolatu można dodać do kremu do twarzy (bezpośrednio przed aplikacją, bedzie zapobiegał zatykaniu porów).

Informacje o pochodzeniu

Certyfikowany we Francji przez ECOCERT.

Kraj pochodzenia surowca Francja.

Skład

Inci Name: Lavandula angustifolia organic distillate

pH 3,7

Konserwowany minimalną ilością Citric acid, Sodium benzote, Potassium sorbate.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu (Industrial use) : Hydrolat Lawendowy ( Lavender Organic Distillate)

INCL : Lavandula angustifolia organic distillate, water

Numer CAS 90063-37-9

Numer EC 289-995-2

ESENT
5902574355362

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.