zamknij

Aby świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, w ten sposób jest dostosowana do indywidualnych potrzeb. Możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. więcej informacji w naszej "Polityce prywatności".

Hydrolat z CZARNEJ PORZECZKI 100ml GREENTECH

13,99 zł
Brutto
  • Hydrolat dzięki zawartości bioflawonoidów, ma działanie antyoksydacyjne, antyzapalne i antybakteryjne.
  • Działa odświeżająco, lekko rozjaśnia i poprawia koloryt skóry.
  • Jest znakomitym środkiem kojącym i przeciwzapalnym.
  • Świetnie sprawdza się jako uzupełnienie kuracji przeciwtrądzikowej i przy podrażnieniach skóry.
  • Istotną rolą hydrolatu , jest ochrona zawartej w skórze elastyny przed naturalnymi procesami rozkładu, a więc ma działanie przeciwzmarszczkowe.
Ilość

  • Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
  • Szybka wysyłka Szybka wysyłka
  • 14 dni na odstąpienie od umowy 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Sprawdzone produkty Sprawdzone produkty
  • Certyfikat SSL Certyfikat SSL

Hydrolat, a dokładniej organiczny destylat z Czarnej Porzeczki pozyskiwany jest w procesie destylacji liści i kwitów  porzeczki parą wodna. Krzewy porzeczki pochodzą z ekologicznych upraw. Ma postać niemal bezbarwnego płynu o charakterystycznym ,bardzo delikatnym zapachu.

Działanie

  • Hydrolat dzięki zawartości bioflawonoidów, ma działanie antyoksydacyjne, antyzapalne i antybakteryjne.
  • Działa odświeżająco, lekko rozjaśnia i poprawia koloryt skóry.
  • Jest znakomitym środkiem kojącym i przeciwzapalnym.
  • Świetnie sprawdza się jako uzupełnienie kuracji przeciwtrądzikowej i przy podrażnieniach skóry.
  • Istotną rolą hydrolatu , jest ochrona zawartej w skórze elastyny przed naturalnymi procesami rozkładu, a więc ma działanie przeciwzmarszczkowe.

Stosowanie

Hydrolat ma intensywne działanie, dlatego , też przy skórze szczególnie wrażliwej zalecane jest go rozcieńczenie z dobrej jakości wodą stosunku 1:1.

  • Hydrolat jest znakomitym surowcem/ bazą do przygotowania mgiełek, płynów micelarnych, płynów tonizujących. Zlecane stężenie w tego typu formułach kosmetycznych to 30-80%.
  • Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum , czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej. We wszystkich formulacjach, wniesie swoje właściwości antysptyczne, kojące, i regenerujące.
  • Można w nim „rozrabiać” maseczki czy peelingi, czy stosować jako dodatek w fazie wodnej w kosmetykach „domowej roboty”.
  • Sprawdzi się również jako baza toniku do skóry głowy zwłaszcza u osób z łupieżem.

Informacje chemiczne

Ph hydrolatu 3.4-4.0

Ciężar właściwy: 1 g/ml 

Rozpuszczalny w wodzie, etanolu i glikolu propylenowym.

Układ konserwujący :Potassium sorbate, Sodium Benzoate, Citric acid

Informacje o pochodzeniu

Hydrolat importowany z Francji.

Certyfikowany przez ECOCERT.

Zalecenia dotyczące przechowywania

Przechowywać w temperaturze pokojowej (do 25 stopni), nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

ESENT
5902574357076

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.