D-PANTENOL 75% Nawilżanie Skóra Włosy

12,90 zł
Brutto

Panthenol działa łagodząco i kojąco, wzmacnia i odbudowuje strukturę nie tylko skóry, także włosów i paznokci. Stosowany powszechnie w preparatach łagodzących skutki oparzeń i oparzeń słonecznych.

Ilość

 

Bezpieczne zakupy

 

Szybka wysyłka

 

14 dni na odstąpienie od umowy

 

Sprawdzone produkty

 

Certyfikat SSL

PROWITAMINA B5 - 75% D-PANTENOL 30ml 

D-pantenol zwany też Prowitaminą B5 preparat szeroko stosowany w przemyśle kosmetycznym, jako składnik kosmetyków o działaniu kojącym, nawilżającym i łagodzącym podrażnienia, a także wzmacniającym włosy i regenerującym paznokcie. Działa łagodząco i kojąco, wzmacnia i odbudowuje strukturę nie tylko skóry, także włosów i paznokci. 

Działanie:

  • D-pantenol, z łatwością wnika w głębsze partie skóry, włosów, paznokci, gdzie dzięki naturalnym procesom, przekształca się w kwas pantotenowy czyli witaminę B5.
  • W skórze wpływa na przyspieszenie podziałów komórek- stymuluje naturalne procesy regeneracyjne, ma działanie przeciwzapalne, znacząco poprawia nawilżenie skóry.
  • W przypadku pielęgnacji paznokci, D-pantenol, zwiększa elastyczność płytki i jej twardość.

D-pantenol wnikając do wnętrza włosa:

  • nadaje włosom połysk,
  • gładkość,
  • redukuje rozdwajanie końcówek,
  • pogrubia włókno włosa.

Niedobór wiitaminy B5 powoduje, że skóra jest szorstka, łuszczy się, włosy stają się matowe, porowate, szybciej siwieją.

Stosowanie:

Produkt szeroko stosowany w przemyśle kosmetycznym. Jest składnikiem wielu preparatów o charakterze:

  • kojącym,
  • przeciwzapalnym,
  • łagodzącym podrażnienia.

Stosowany jest także w preparatach łagodzących skutki oparzeń i oparzeń słonecznych.

D-pantenol, świetnie sprawdzi się w pielęgnacji, suchych i zniszczonych włosów, łamliwych paznokci.

Jest preparatem bezpiecznym dla skóry, rozpuszcza się znakomicie w wodzie , bądź alkoholu.

Zalecane stężenie w kosmetykach to 5% w przypadku balsamów, kremów i serum, w odżywkach i szamponach do włosów do 1-1,5%.

Metryka Produktu

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw material) : D-pantenol 75% (Prowitamina B5)

INCL : Panthenol, Water

Numer CAS : 81-13-0

Numer EINECS : 201-327-3

Informacje chemiczne

75% roztwór wodny D-pantenolu, bez substancji konserwujących, ma postać bezbarwnej, lepkiej cieczy, dobrze rozpuszczająca się w wodzie i alkoholach, nie rozpuszczająca się w tłuszczach.

ESENT
5902574357052